بازگشت

فرايند سيره نگاري


به لحاظ تفاوت سطوح جامعه كه از كودكان و نوجوانان تا مراحل عالي حوزويان و دانشگاهيان، پژوهش سيره عترت و شفاف ساختن انديشه و رفتار عترت در سطوح متفاوت بر همگان بايسته است. به هيچ وجه نبايد تبين سيره عترت در يك سطح بسنده شود. زيرا لايه هاي متفاوت جامعه



[ صفحه 15]



نيازمند الگو گيري از انديشه و رفتار عترت مي باشند. به همين خاطر قلم ها نيز بايد در اين سطوح متفاوت به گردش در آيند و هر قلمي سطح مخاطب خويش را در نظر بگيرد و با آنان گفتگو نمايد.

همچنين بر فرهنگ سازان و نهادهاي فرهنگي جامعه بايسته است، در مراحل متفاوت برنامه سازي و فرهنگ آفريني نمايند. با بهره گيري از انديشه و رفتار عترت، كودكان و نوجوان و جوانان، ميان سالها و عموم مردم و نيز حوزويان و دانشگاهيان را فرهنگ سازي نمايند. تا همگان راحت و آسان به انديشه و رفتار عترت دست يازي نمايند و از كوثر معارف و انديشه و زلال و رفتار پاك بهره گيرند.

در هر صورت اين نوشتار كه نگارش و تحقيق سيره؛ يعني انديشه و رفتار باقرالعلوم عليه السلام مي باشد، در چهار بخش انجام گرفته است. در بخش نخست نگاهي كوتاه به زندگي حضرت شده؛ در بخش دوم برخي فضايل حضرت مورد تحقيق قرار گرفته؛ در بخش سوم هم برخي از آموزه هاي عرشي حضرت بررسي و تقديم علاقه مندان حضرت شده است و در بخش چهارم كه عمده ترين بخش نوشتار را شكل مي دهد، موضع گيري هاي باقر العلوم عليه السلام در برابر جريان هاي اجتماعي مورد پژوهش قرار گرفته است.

به اميد الگوگيري از انديشه زلال و رفتار پاك سلاله فاطمه و رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم، اين نوشتار را تقديم به روح پاك و بلند وارث دانش پيامبران و رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم، «باقر علم النبيين»، مي نماييم.

و لله الحمد و سلام الله علي وارث علم النبيين من الاولين و الاخرين



[ صفحه 18]