بازگشت

تاثير جاذبه هاي هنري


هنر در حوزه تربيت از جايگاه ويژه اي برخوردار است. از آنجايي كه امروزه هنر در قالب فيلم، نمايش، خط، شعر، خطابه، سرود، نقاشي و... تبلور يافته است، و اين روش طرفداران زيادي در ميان كودكان و نوجوانان دارد، استفاده از آن در تربيت كودكان و نوجوانان روشي موفق و جذاب مي باشد.

تاثير آموزه هاي تربيتي با اين شيوه به صورت غير مستقيم، عميق و ريشه دار است و مي توان به وسيله آن به اعماق وجود مخاطب نفوذ كرده و او را تحت تاثير قرار داد. امام باقر عليه السلام براي هنرمندان متعهد ارزش ويژه اي قائل بود و در فرصت هاي مناسب آنان را تشويق و ترغيب مي نمود. يكي از هنرمندان متعهد و زبر دست معاصر با آن حضرت، شاعر معروف، كميت بن زيد اسدي است. وي علاوه بر اين كه مسائل تربيتي و ديني را كه از طريق فرهنگ اهل بيت عليهم السلام آموخته بود در قالب ابيات و اشعار سحرآميز به نسل هاي بعدي منتقل مي كرد، با سروده هاي خود ستم هاي بني اميه را نيز افشا مي نمود.

كميت اسدي شبي در مدينه به حضور امام باقر عليه السلام رفت و بخش هايي از قصيده ميميه خود را به آن حضرت عرضه كرد. وقتي به اين بيت رسيد:



وقتيل بالطف غودر منهم بين غوغا امة وطغام

بين غوغا امة وطغام بين غوغا امة وطغام



«و كشته شده در سرزمين طف كه از سوي آنان به او خيانت شد. در ميان هياهوي مردمي پست و فرومايه.»

امام باقر عليه السلام با شنيدن اين جمله منقلب شد و با چشماني گريان فرمود: اي كميت! اگر در نزد ما مال و ثروتي بود به تو مي داديم، اما به تو همان سخن را مي گويم كه پيامبر صلي الله عليه و آله به حسان بن ثابت فرمود: «لا زلت مؤيداً بروح القدس ما ذببت عنا اهل البيت [1] ; تا زماني كه از ما خاندان دفاع مي كني مورد تاييد روح القدس خواهي بود.»




پاورقي

[1] الغدير، ج 2، ص 187.